Nieuw evenement: Literair Café Veldhoven


Ronald Giphart eerste gast

Ronald Giphart komt naar Veldhoven. De Bibliotheek Veldhoven, Museum ’t Oude Slot en Bruna Veldhoven zijn een samenwerking gestart en zij organiseren in 2018 drie keer Literair Café Veldhoven bij Museum ’t Oude Slot. Bij succes volgen er meer. Tijdens de Boekenweek op 11 maart is Ronald Giphart de eerste gast. In de maand van het spannende boek in juni, houdt ook de organisatie het nog even spannend wie er komt. Op 7 oktober (maand van de geschiedenis) komt Herman Pleij, bekend van onder meer zijn boeken Moet kunnen en Moet nog steeds kunnen en DWDD.

Ronald Giphart

Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman Ik ook van jou, die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden onder meer de romans GiphPhileine zegt sorry en Ik omhels je met duizend armen. Verschillende van zijn boeken zijn verfilmd. Voor de campagne Nederland Leest in 2017 schreef Giphart een verhaal met behulp van een robot. De laatste roman van de auteur is Lieve. Dit jaar verschijnt een nieuwe roman. Giphart geeft ook regelmatig voorstellingen in het theater en schrijft een wekelijkse kookrubriek in het AD, die ook in het ED verschijnt.

Kaartverkoop Literair Café

Het eerste Literair Café Veldhoven is op 11 maart van 14 tot 17 uur bij Museum ’t Oude Slot. Ronald wordt geïnterviewd door de 25-jarige Mark van der Linden uit Knegsel, student aan de Schrijversvakschool Amsterdam en bibliotheekmedewerker. Daarnaast leest hij voor uit eigen werk en beantwoord vragen van het publiek. Gipharts boeken worden verkocht en worden gesigneerd. De entree bedraagt € 12,50 (€ 10 voor bibliotheekleden en CJP-houders), inclusief 1 kop koffie of thee. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus vooraf reserveren is slim.

Meer info en kaartverkoop: www.bibliotheekveldhoven.nl/giphart 

https://www.facebook.com/literaircafeveldhoven/

Fotografie: Willem Binnendijk

Foto Giphart: Marc Deurlo

 

Reacties