Schaakmat


Het ooit zo fameuze Nederlands elftal was het lachtertje van het Sportgala. Het heilige 4-3-3 lijkt nu te staan voor het aantal doelpunten tegen in de afgelopen drie wedstrijden. Ik denk dat we het in de wereldranking van “Glow in the dark midgetgolf” zelfs beter doen dan in het voetbal. Tenminste, als die zou bestaan dan.

De helden van het NOC NSF Sportgala waren natuurlijk Giro winnaar Tom Dumoulain en de voetbaldames. In Veldhoven hebben we ook onze eigen sporters om trots op te zijn. Deze staan op 19 januari 2018 centraal in Theater de Schalm bij het Sportgala Veldhoven. Daar wordt bekend wie zich één jaar lang sport-talent, sportploeg, sportvrouw of sportman van het jaar mag noemen. Wist u bijvoorbeeld dat we in ons eigen Veldhoven een grootmeester in het schaken hebben? Dat is Benjamin Bok genomineerd voor sportman van het jaar. Zou hij met zijn prestaties de concurrentie in zijn categorie schaakmat zetten? Of wat te denken van de wereldkampioenen hip-hop / streetdance. Het Veldhovense CDK Junior is voor deze prestatie genomineerd voor sportploeg van het jaar. Al met al bijzondere prestaties om aandacht aan te schenken. De entree is gratis, neem vooral even de moeite om de sporthelden aan te moedigen. Noteer vrijdagavond 19 januari Theater de Schalm maar vast in uw agenda!
Als we dan toch stilstaan bij deze sportieve successen moeten we ook ergens anders bij stilstaan. Want of het nu gaat om de amateurs of de topsport zonder de vrijwilligers zouden zij nergens zijn. Chapeau voor de materiaalmannen, scheidsrechters en de echtparen die de kantines beheren!

Door: Daan de Kort

Reacties